Aquest web utilitza "COOKIES" per garantir el correcte funcionament del nostre web i per recollir dades estadístiques.

Premi "REBUTJAR" per a rebutjar-les, "ACCEPTAR" per autoritzar-ne el seu ús, o "CONFIGURAR" per configurar-ne el seu ús.

Per consultar les cookies que utilitza el web vegi la nostra Política de cookies

La producció agrària ecològica s’enforteix amb la constitució d’una plataforma sectorial

 

Les diferents entitats del sector ecològic organitzat a Catalunya, amb l’Associació Empresarial per l’Agricultura Ecològica (AE2) com a representant dels elaboradors i comercialitzadors, han acordat en una reunió aquest 26 de maig constituir-se com a grup de defensa del sector, remarcant que hi són representades totes les baules del sector. Destaquen altres acords com ara l'establiment d'objectius i un pla de treball d’acord amb les necessitats del sector.

Les entitats que en formen part són, a més de l’AE2, la Unió de Pagesos de Catalunya pel que fa a la producció, l’Associació Espanyola d’Elaboradors i Comercialitzadors Ecològics (ASOBIO), l’Espai de Recursos Agroecològics (L’ERA) i la Societat Espanyola d’Agricultura Ecològica i Agroecologia respecte a la transferència i formació (SEAE), així com l’Associació Vida Sana i la Sectorial de Cooperatives de Consumidores Agroecològiques pel que fa al consum.

Un dels punts més reclamats pel sector des de fa mesos era la publicació de les conclusions del II Congrés de la PAE (Producció Agrària Ecològica) de fa un any, ja que el Departament d’Acció Climàtica encara no n’ha fet difusió. En aquest sentit, s’ha acordat publicar-les de forma imminent a través dels diferents mitjans dels quals disposen les entitats.

Els integrants del grup també reclamen la urgència d’emprendre campanyes informatives per recordar a la ciutadania que la producció ecològica aborda d’arrel les causes de la crisi climàtica i de biodiversitat, és el model més sostenible i l’únic que està certificat i regulat per la Unió Europea i el Consell Català de la Producció Agrària Ecològica (CCPAE). La sostenibilitat del model d’alimentació ecològica també es fonamenta en el consum de productes de proximitat per part dels consumidors.

D’acord amb aquest plantejament i per facilitar la identificació i el consum d’aliments ecològics i de proximitat s’insisteix en la creació d’un segell ecològic català. Finalment, s'ha decidit constituir alhora una assemblea com a espai per donar cabuda a qualsevol element de la cadena de valor i els moviments socials que no estigui organitzada sota l’empara d’alguna de les diferents entitats que lideren aquesta estructura i vertebració del sector.

Conclusions II Congrés Producció Agrària Ecològica, Vic, 19 de maig de 2022